Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Βραδιά ερευνητή 2023

Κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου γιορτάζεται πανευρωπαϊκά ο Θεσμός της Βραδιάς του Ερευνητή. Φέτος, σε εφτά πόλεις της Ελλάδας δεκάδες επιστήμονες-ερευνητές σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα συντονίζονται και οργανώνουν πρωτοβουλίες και δράσεις για να γνωρίσουμε την έρευνα και να γιορτάσουμε αυτό το Θεσμό. Για το Ρέθυμνο, την Βραδιά του Ερευνητή συντονίζει από το 2018 το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ (IPPL), του ΕΛΜΕΠΑ και φέτος έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει δια ζώσης την εκδήλωση της Βραδιά στις εγκαταστάσεις του στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου (περιοχή ΑΣΕΑΡ).
Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 σας περιμένουν πλήθος δράσεων σχετικά με την έρευνα στο Ινστιτούτο, ξεναγήσεις στα εργαστήρια, παρουσιάσεις πειραμάτων και προσομοιώσεων, εκλαϊκευμένες ομιλίες, αλλά και δράσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η Βραδιά θα κλείσει με ελαφρύ μπουφέ και ζωντανή μουσική έως τις 23:00.
Θα διατεθούν λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση από και προς την εκδήλωση.
 
….και το Σάββατο το πρωί, 30 Σεπτέμβρη, στο Science in The City στο κέντρο της πόλης, θα πραγματοποιηθούν δράσεις για παιδιά που έχει αναπτύξει το Science Teaching Lab, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εκεί θα βρείτε και την “ΦΩΤΟΣΦΑΙΡΑ”, ένα Διαδραστικό Παιχνίδι με Ήχους και μουσική σε Ηλεκτρονικά και Φυσικά Ηχοτοπία, η οποία έχει αναπτυχθεί στο Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΕΛΜΕΠΑ, από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κατερίνα Τζεδάκη και τον Υποψήφιο Διδάκτορα Μίνω Φιτσανάκη.